Wednesday, January 5, 2011

Bfday 24





5/1/2011... genap la umo teman 24 tahunn..huhuhu..makin lam mkin meningkat usia teman nie dh... Ari nie mmg best sgt2 dalam idup teman sbb bnyak owang wish bfday kat teman taw.. Yang paling istimewa orang yang tersayang... xtaw nk kata pe dh mmg sonok la ari nie.. Bnyak kenangan manis dan pahit yang teman tempoh.. dari sekolah rendah masuk sekolah mngah masuk la Universiti pastu skrang dh koje.. Famly teman mmg bnyak memberi sokongan dan semangat tok berjaya dalam idup terutama mak dan abah..

Ari nie juga teman dapat adiah dari orang yang tersyang.. Bgi teman adiah yang diberi oleh Nye mmg berharga.. Teman mmg terharu sgt2.. Bkn setakat adiah je teman dapat siap dapat g surat CINTA dari Nye.. Mmg romantik gler awek teman nie.. bangga teman jd Bf beliau.. Teman ngan Beliau nie dh nk masuk 2 tahun dh.. Teman mmg syg sgt la kat dia..

pape pun masih bnyak lagi bnde yang Teman harus tempuh.. Teman akan terus berusaha dengan lebih gigih lagi untuk terus berjaya n mencapai matlamat teman..huhuhu







Monday, January 3, 2011

I'M BACK




Assalamualaikum...


dh lame rasenye teman xmeng update blog teman nie.. huhuhu.. nie teman baru nk mengatai nk xtive balik dalam blog nie.. rasenye xde pe nk citer nie.. tp nk citer ckit gak la.. Now teman dh berkoje kat Masterskill.. Baru nk masuk 5 Bulan.. Bleh la keje cnie mcm2 dapat Bos pun Ok gak la leh wat sembang2 gak la.. mber opis lak smue Masuk air mcm teman.. mmg masuk gak la ngan dorang nie.. Harith za Zura Kemal Fiza Ati n Ila masing2 masuk air best gler..
Pic diatas mse teman g tgk game Malaysia Vs Indon.. Teman g ngan mber teman Harith.. G nek moto mmg stlo la.. Mse nk g kami terserempak ngan penyokong Indon nek moto.. Xtaw a de lesen ke x.. Mcm nk tahan je pastu pukul bw kat Balai.. Gram je teman tgk.. eeee...
K la t teman citer lagi ek pe yang terjadi kat teman spnjang 5 Bulan teman koje kat Masterskill nie.. Nk wat koje jap.. HUHUu.. Arios..

Monday, January 11, 2010

Bodoh atau Bangang....

Salam semue.. dh lme xupdate blog nie.. nk citer satu luahan rase.. Ermmm apa itu MPP.. Majlis Perwakilan Pelajar atau Majlis Perosak Pelajar.. MPP merupakan satu organisasi besar dan sangat penting dalam sesebuah Universiti.. tapi dengan ada nye sikap sesetengah individu dalam MPP boleh merosakan nama baik MPP dan memberi kesan kepada mahasiswa/si kepada sifat seperti membenci MPP..

baru-baru ini saya dan beberapa kawan saya pergi ke Universiti tempat saya belajar untuk bermotifkan ingin berjumpa pensyarah saya.. secara kebutulan pada masa itu di Universiti tersebut sedang rancak membuat orentasi kepada student2 baru yang baru berdaftar.. tidak di nafikan kebanyakan fesi2 yang saya jumpa adalah yang baru dan tidak berpengalaman akan tetapi mereka ini tidak berlagak dan tidak bermegah serta sombong seperti fesi2 yang lame padehal baru je 3x join MTS..

Kebodohan dan Kebangagngan berlaku apabila pada 9/1/2010 pada pukul 8.30 mlm di dewan utama saya dan beberapa rakan saya menegur salah seorang MT MPP.. nak tahu pe respon beliau nie.. sungguh mengecewakan.. pada saya cukup pantang apabila saya tegur dan orang yang saya tegur buat bodo dan sombong tambah2 lagi owang melayu.. pada hal beliau adalah junior dari saya cuma beliau berpangkat MPP je.. ingatlah pangkat yang ada pada anda tidak membawa sampai ke dalam kubur pun.. nasib bek lah nie last MTS MPP tersebut..

memang bodo.. cukup belagak dan sombong MPP terebut.. tapi saya mengucapkan ribuan terima kase kepada MPP yang memegang jawatan penasihat dalam MTS seperti penasihat disiplin, protokol, makanan, xtvti, pendaftaran dan juga sahsiah muslim.. mereka ini sungguh prihatin dan ramah.. tidak seperti MPP yang len baik MT sampai r kat bawah bersifat sombong, bodo dan bongkak.. saya di sini bukan nak mengutuk tetapi ingin meluahkan perasaan supaya next MPP yang akan datang tidak akan bersifat yang mcm nie.. S**k..

saya men dapat tahu bahawa kedatangan saya dan beberapa rakan saya mendapat perbualan dari MPP seta kutukan dan bahan ejekan mereka.. dan perkara ini benar berlaku apabila saya dan rakan saya mendengar perbualan mereka.. pada malam 10/1/2010 pada pukul 8.45 mlm saya dan rakan saya pergi ke dewan utama untuk melihat orentasi tersebut.. akan tetapi pada masa yang sama biro teknikal mengalami masalah dalam pemasangan PA System.. ketua biro tersebut tidak ada di dalam dewan utama ini kerana sibuk dengan slot sahsiah non muslim.. saya dengan rela ati pergi ke tempat teknikal dan bertanya pada budak2 teknikal "KENAPA PA SYSTEM XPASANG LAGI" d'orang ckp "XTAHU PASANG" jadi saya menolong meraka untuk pasang PA System tersebut.. akan tetapi MT MPP tidak senang dan marah dengan tindakan saya itu.. mereka mengutuk dan mengejek saya sesama mereka.. banyak lagi nk citer tp penat nk menaip ini.. banyak sangat..

Cuba korang pk sendiri MPP ini mcm mne.. nk kata bodo dah belajar kat Universiti.. nk kata berlagak muka d'orang mcm owang beriman.. tapi aku hormat pada MPP yang memegang jawatan dalam MTS iaitu penasihat disiplin, makanan, protokol, xtvti, pendaftaran dan sahsiah muslim.. ini sahaja bagi aku yang ok yang len 2 terok sombong dan bodo..

sowi aku tlis kat blog aku nie dengan kata2 kesat.. sbb ini adalah aku.. ingin luahkan perasaan je pe yang aku alami.. pape pun korang pk r pe yang aku ckp nie btol ke x.. klau korang rase apap yang aku ckp nie salah korang tgur r aku.. klau aku ckp nie korang caya btol kte tegur r segelintir MPP ini yang anggap diri d'orang bgus..

LUAHAN IKHLAS DARI SAYA.......

Monday, November 2, 2009

Feskonisel...

Salam..dh lme aku xupdate blog aku nie... now aku dh abs prtkal..tnggal nk tggu konvo je..dh r konvo aku taun depan... nie angkara senior aku r lmbat sgt abs prtkal bnggng je aku...

aku nk citer ckit nie, baru2 nie Unisel de wat konvokesyen... mmg best r n gempak U len xleh lawan... mse konvo 2 Unisel de wat pesta Feskonisel slme 3 ari xclap aku.. mmg best gler r... aku dapat jd sktriat dalam kuminiti teknikal... de r pnyanyi dtg mcm emy search arrow dan stu lg pe tah... t aku tunjuk pic aku ngan emy search n Dr. fazley ek...

pape pun aku nk say thnks kat MPP Unisel sbb sudi panggal aku join dalam sktriat n still percaya kat aku... korang mmg best... xtaw nk tlis pe dah... t dh upload pic aku citer g ek...

Monday, October 12, 2009

Citer Satu Malam....

salam smue... ari nie aku rase de smthing nak bgtaw korang smue... bkn pe klau aku citer yg up2 t de lak owang xske.. kata klau aku citer msti nk up2 r nyampah r pe r... ske ati r korang nk ckp pe nie blog aku n aku xpkul korang... kadang2 manusia nie ble dh sonok n hepy sampai xsedar pe yang dia wat... kadang2 pe yang aku ckp pe yang aku citer kat mber2 d'orang kata aku poyo r pe r padahal bnde yang btol.. ish.ish.. ske ati korang lor nk cye ke x... menipu nie dosa taw... aku blajar Agama taw bkn aku xblajar...

aku plik r ngan sesetengah manusia nie ble depan sokong aku bagai nk rak ble belakang kutuk aku mcm2 kata poyo r blagak r pe r... xpham aku... owang mcm nie ptt ke kte pkul beliau smpai mati xkre beliau nie lelaki or pompuan... pe pndapat smue mber2 unisel n mber sekolah lme aku..jap..de ke mber sklah lme aku???? de kot... kadang2 trase pun de gak... aku pun de prasaan gak.. hurm..

tue stu hal... nie lg stu hal aku nk citer nie wat korang sedar dri ckit n blajar ucap time kase kat owang... de r stu malam 2 xclap aku ari sabtu kot... aku kuar ngan mber aku nk g minum dalam kol 11 malam kat kedai mamak kat puchong nie... blik dari mnum kteowang g 7E... kat sblah 7E de padang aku nmpak de sorang pompuan n 3 lelaki... aku ngan mber aku nie mcm xsdap ati je kan... pe ke jadahnye kol 1 pompuan ngan 3 lelaki kat c 2... glap plak 2 kat tempat 2... aku pun g r ngan mber aku nie mne r taw d'orang tgh beromen ke... ble g dekat je aku terkejut ble 2 lelaki sedang acu pisau kat sorang lelaki n pompuan tersebut... pe g aku ngan mber aku g r tlong d'orang... rupenye d'orang nk rompak lelaki n pompuan tersebut... bergelut2 ngan perompak tersebut pastu sorang dapat lepas lg sorang aku dapat tngkap n bw g balai... rpe2 nye pompuan n sorang lelaki nie d'orang kapel... bengong punye jantan 2 bawa anak dara owang tgah2 malam...

dah tlong d'orang nie lelaki 2 bkn nk ucap time kase pastu marah2 kteowang sbb sentuh awek beliau siap maki2 g... bodo... pe lagi kan kteowang pun xde segan silu trus pkul 4 5 liang lelaki tersebut tanpa belas kesian.. sial punye jantan 2... bg dia pengajaran ckit suh hormat owang... bajet awek dia lawo r... gampang punye owang... eeee gram lak aku... klau aku taw xde aku nk tlog.. biar je beliau mampos kering kat c 2...

citer nie aku nk kongsi ngan korang bkn nk untuk up2 kan dri aku bg sesetengah pihak yg kata aku begitu... betape penting kita perlu hormat stu sme len... xrugi n tak jatuhkan maruah korang pun klau korang wat mcm 2... bkn pe klau kte xhormat owang pastu mke 2 talam lme2 owang benci n nyampah taw... so pk2 r ek...

Wasalam.....

Wednesday, September 30, 2009

Sedey + Windu = Gumbira


Salam semua... dah 2 weeks raye berlalu.. bnyak kenangan mnis n ahit aku lalui mse raye taun nie.. mmg bnyk bg aku kesan yang mendalam r... adooiiii... pahit nye mber2 sekolah lme aku xdtg pun umah aku tok rye...umah mber len g... hmm xpe r msing2 dh byk wet mne nk ingat aku.. aku pe de jz owang miskin je.. xpe r... xlame g aku dh nk abis prtkal kat JPA nie... gler windu kat mber2 kat cnie...

aku dapat tawaran keje kat TV3 kat dprtment mngemant event... aku jd head of managment event... pas abis aku prtkal nie xde r aku dok umah goyang kaki.. xbest badan pun makin besa.. hehehehe... klau keje dapat gak income ckit.. leh blnje aweks yang rapat ngan aku.. hehehehe... MYLOVE jgn marah taw... orang jahat mcm sy nie mmg byk aweks... tapi awk tetap kat ati sy taw.. hehehehe...

windu lak kat famly aku n MYLOVE maklum r dh lme xjmp msing2 sibuk ngan keje...klau korang nk taw MYLOVE sy nie MPP UNiSEL taw... rjin taw dia nie.. ssh nk dpat awek mcm beliau... dalam bz2 dia xpernah miss cntack sy taw... sya syg awk sgt2... korang jgn jelez lak...

bln nie aku de event lak kat UNiSEL... event silat gayong yang mne mybe Sultan Selangor akn trun... ramai anak2 gayong akn de mse 2... aku wat demo ngan mber aku mybe men senjata... xtaw senjata pe pisau or tongkat panjang...hope aku wat yg terbek r... mse mnyambut 10 taun UNiSEL aku wat demo silat depan MB selangor... dia puji beb kat aku n silat gayong UNiSEL maklum r ank buah SAWA... hehehehe... klau nk taw spe SAWA meh join silat gayong Malaysia UNiSEl BJ...

keje bnyak nie nk kne wat... t aku smbung g ek... aku tlis nie mase boss xde.. hehehehe... Have A Nice Day All My Frienz...

Wednesday, September 16, 2009

Selamat Hari Raye.....

Salam kepada semua pembaca-pembaca blog saya.... tak lame lagi kite akan menyambut bulan Syawal... Hari Rye Aidilfitri... xsabar-sabar rasenye nk blik kampung.. dh sebulan setengah rasenye xblik kampung jumpa famly... aduhhh sdey r plak... raye taun nie bagi aku best sbb cousin2 aku smue blik... emi, jaja, azie, nanie, ady, erol, iwan jmp korang kat umah atuk t k... kte hang out sme2... mmg gler r taun nie... dh r dh lme xjmp d'orang.. mklum r msing2 de kje de stdy...

yang paling best sekali taun nie aku beraye bersame buah ati kesayangan aku taw... baru je ngan dia xsampai setahun pun... dia bek n memahami aku... thanks syg... hope rye taun nie bermakne bagi aku... huhuhu... rye taun nie gak bisness syarikat famly aku untung n sentiase je dapat projek... Alhamdulilah... pape pun aku syg sgt kat mak(Siti Hasenah) n abah(A.Rahim) aku...

rye taun nie gak aku trase ilang mber2 sekolah aku terutama mber form6 aku... d'orang msing2 dh benci kata aku sbb aku kutuk mber d'orang kat blog aku nie... pade hal xde pun .. hmmm tah r... xpe r aku doakan d'orang berjaya dlm idup n sentiase maapkan aku stu ari nanti... aku syg korang sgt2 wey...klau korang bc blog aku nie aku nk mnta maap dri ujung rambut sampai ujung kaki kat korang sbb aku bnyk wat salah kat korang... hope korang dapat maapkan aku ek... klau aku dh xde korang sedekahkan aku al-fatihah k...

Pape pun aku Aliff Al-farabby nk mngucapkan Selamat Hari Raye Aidilfitri kepada semua anak2 gayong UNiSEL bJ, smue fasilitator UNiSEL MTS, MPP UNiSEL, mber2 Byloon, Staff JPA terutama kat unit Library, Mber2 Form6 Khir Johari dan spe2 yang mengenali dri saya nie...MAAP ZAHIR & BATIN.....