Friday, August 28, 2009

My Idol...

Salam semua... korang minat wrestling x (WWE)... aku peminat no 1 taw.. dari era Hulk Hogan n Ric Flair g... nie aku nak citer kat korang smue tentang idola aku nie.. aku minat kat beliau dari aku sekolah rendah g taw... kat cnie aku nk citer sikit kisah beliau..tapi aku citer dalam versi omputih ek... hehehehe...

Paul Michael Levesque (born July 27, 1969) is an American professional wrestler and actor signed with World Wrestling Entertainment (WWE), currently wrestling on its Raw brand.He is better known by his ring name Triple H, an abbreviation of his former ring name, Hunter Hearst Helmsley,

Before joining WWE, Levesque began his wrestling career with World Championship Wrestling (WCW) in 1993, wrestling under the ring name Terra Ryzing and later as Jean-Paul Lévesque. Levesque joined the World Wrestling Federation (WWF) in 1995 with the on-screen persona of wealthy sophisticate Hunter Hearst Helmsley. He later changed his name to Triple H and adopted an alternative image in the stable D-Generation X (DX). After the dissolution of DX, Triple H was pushed as a main event wrestler, winning several singles championships. As part of a storyline, Triple H married Stephanie McMahon, who later became his real-life spouse. In 2003, Triple H formed another stable known as Evolution, and in 2006, briefly reformed DX with Shawn Michaels and once again reformed DX in 2009.

Overall, Levesque is a thirteen-time World Champion having won the WWE Championship eight times, and the World Heavyweight Championship five times (Triple H is also recognized as the first World Heavyweight Champion under WWE's lineage). In addition, Levesque won the 1997 King of the Ring, the 2002 Royal Rumble, and was the second Grand Slam Championship winner.

Outside wrestling, Levesque has made numerous guest appearances in film and on television.

D-Generation X (1997–1999)

Helmsley's push resumed in 1997, when he won the 1997 King of the Ring tournament by defeating Mankind in the finals. Later that year, Shawn Michaels, Helmsley, Chyna and Rick Rude formed D-Generation X (DX). This stable later became known for pushing the envelope, as Michaels and Helmsley made risqué promos—spawning the catchphrase "Suck It", using a "crotch chop" hand motion, and sarcastically deriding Bret Hart and Canada. By that point, Helmsley had fully dropped the "blueblood snob" gimmick, appearing in T-shirts and leather. During this period, his ring name was shortened to simply Triple H. Even after the DX versus Hart Foundation storyline ended, Helmsley continued to feud with the sole remaining member Owen Hart over the WWF European Championship. This ended in a match between the two at WrestleMania XIV, with the stipulation that Chyna had to be handcuffed to then-Commissioner Sgt. Slaughter. Helmsley won after Chyna threw powder into Slaughter's eyes, momentarily "blinding" him and allowing her to interfere in the match.

After WrestleMania, Michaels was forced into temporary retirement due to a legitimate back injury sustained at the Royal Rumble, with Triple H taking over the leadership position in DX, claiming that his now-former associate had "dropped the ball". He introduced the returning X-Pac the night after WrestleMania and joined forces with the New Age Outlaws. As 1998 went along, D-Generation X became more popular, turning the group from villians to fan favorites. It was also during this time that Triple H began a feud with the leader of the Nation of Domination and rising WWF villain, The Rock. This storyline rivalry eventually led to a feud over the Intercontinental Championship, which Triple H won in a ladder match at SummerSlam. He did not hold the title long, however, as he was sidelined with a legitimate knee injury. When The Rock won the WWF Championship at Survivor Series, the rivalry between the two continued, as DX fought The Corporation stable, of which The Rock was the main star. Triple H received a shot at the WWF Championship on the January 25, 1999 edition of Raw in an "I Quit" match against The Rock, but the match ended when Triple H was forced to quit or see his aide Chyna chokeslammed by Kane. This began a new angle for Triple H, as Chyna betrayed him by attacking him after the match and joining The Corporation.

As part of the storyline, at WrestleMania XV, Triple H beat Kane with the aid of Chyna, who was thought to have rejoined DX. Later on in the night, he betrayed his long-time friend and fellow DX member X-Pac by helping Shane McMahon retain the European Championship and joined The Corporation. After Triple H's villain turn in early 1999, he moved away from his DX look, taping his fists for matches, sporting new and shorter wrestling trunks, and adopting a shorter hairstyle.Levesque's gimmick changed as he fought to earn a WWF title shot. After numerous failed attempts at winning the championship, Triple H and Mankind challenged WWF Champion Stone Cold Steve Austin to a Triple Threat match at SummerSlam, which featured Jesse "The Body" Ventura as the special guest referee. Mankind won the match by pinning Austin,but the following night on Raw, Triple H defeated Mankind to win his first WWF Championship.

Triple H dropped the WWF Championship to Vince McMahon on the September 16, 1999 edition of SmackDown! before regaining it at Unforgiven in a Six-Pack Challenge that included Davey Boy Smith, Big Show, Kane, The Rock, and Mankind. He defeated Stone Cold Steve Austin at No Mercy before dropping the title to Big Show at Survivor Series. Triple H then continued his feud with Vince McMahon by marrying his daughter, Stephanie McMahon. He then defeated McMahon at Armageddon. As a result of the feud, an angle with Triple H and Stephanie McMahon began which carried the WWF throughout the next seventeen months; together they were known as the "McMahon-Helmsley Faction".

ok r sampai cnie je aku leh citer pasal idola aku nie TRIPLE H.. 1 day aku nk wat badan mcm dia.. huhuhu.. jagan terkejot t.. sbb 2 aku letak nick name abby_the game.. hehehehehe... k r t aku update g tentang len ek... papai....

Sunday, August 23, 2009

Waktu Bosan Aku.........


salam... hye kawan2... peee.. sdar2 dh 1 week aku prtkal kat JPA ptrajaya nie.. pning dowh prtkal kat library nie... tambah2 aku sorang lelaki kat dlm nie.. mmg pning n bosan tahap gabai.. now dh bln pose mcm dugaan yang aku dpt.. mls nk citer pe dugaan yang aku dpt.. t korang simpati n ngis lak.. hehehe.. aku ingatkan best r kat library rupe2nye hanya Tuhan yang tahu beb.. bek aku ambl kos prasekolah sng je.. tp layak ke aku jd ckgu.. huhuhu..

kat cnie pakaian kne r smart.. mklm r tmpat kerajaan.. bertambah kacak r aku.. heehheeeee... nie mse aku tlis nie blog nie aku tgh bosan n pnng pale... xtaw nk wat pe.. mcm nk tdo pun de nie.. hehehe.. sjuk beb...

sbnarnye aku windu kat seseorang taw.. dh r aku syg dia sgt2.. now ssh nk jmp coz aku dh prtkal.. wlaupun kat cnie rmai awek cun n baye2 aku tp ati aku ttp nk dia gak.. de gak awek kat cnie cbe nk b'knlan ngan aku tp aku mcm xleh trime coz aku syg kat orang 2.. xtaw knp aku leh jd mcm nie.. nk taw spe tgu pas rye aku bgtaw ek.. hehehehe...

dh lme aku xtrun traning silat.. windu plak aku kat silat.. lau aku trun traning nie msti pancitnye.. mklm r bdn dh taff.. hehehehe.. jgn jelez ek.. xsbr2 n wat demo silat ngan zarul partner aku.. aku dgr presiden silat gayong unisel skrg nk wat event besa nk jmput Sultan... waaaaaaaaa.. gempak gler... smge berjaya... jgn xjd lak t gayong unisel mlu lak .. dgr citer dh heboh kat smue orng psl event nie.. bgus2.. dlu time aku jd presiden silat gayong unisel rmai ckap aku xtaw wat kje.. dr orang bwh smpai orang ats ckp aku xreti wat kje.. now aku nk tgk event nie berjaya ke x.. klau berjaya aku tabik spring r weyyyy... d'orang xtaw spe yg bg nek nme gayong unisel smpai jd club top 3... yang d'orang taw nk kutuk aku je.. pape pun all de best bdk gayong unisel dibwh presiden baru.. mls r aku nk citer g... korang tgk je r sndri t ek...

k r aku nk cau dlu..citer psl silat tbe2 lak aku ilang mood... pape t aku tlis g kat blog nie k.. asalamualaikum....

Monday, August 17, 2009

Dah Mula Prtkal.....


Aduhhhh... mule r bulan aku prtkal... aku mle prtkl pada 17 ari bln masuk dftar dri pkul 8.30 pagi... aku prtkal kat JPA ptrajaya taw kat unit perpustakaan... aku kat cnie sorang lelaki je.. yang len smue pompuan.. agak sgan r aku di situ.. huhuhu.. staff kat cnie smue ok2 r cun2 pun de gak.. hehehehe.. d'orang smue baye2 aku je paling tua pun dalam lingkungan umo 26 taun.. prtkal kat cnie xde r ssh sgt sng je xde tnsion2 bese r dok kat aircond.. paling kuang ske ble nk wat cataloging.. peee pning beb.. dh r staff kat cnie xtaw nk wat klau nk tnye kne r tnye kat ktua perpustakaan kat cnie.. nsb bek ketua perpustakaan kat cnie bek.. nme dia pn.laili.. pagai dia sme ngan pagai pn.norhairi.. best gler.. de sifat keibuan ckit.. sng r nk berkomunikasi ngan beliau.. aku kat cnie rapat ngan nani mber prtkal aku n staff kat cnie raudah n farah.. farah n raudah nie best r leh wat joke n smbang ble time kteorang smue boring.. farah umo dia 20 n raudah sbye aku 22 taun.. sorang orang kedah sorang orang perak.. dua2 nie cun taw.. huhuhuhu.. jangan jelez ek.. aku mcm nk kje kat cnie je taw mmg best gler r walaupun agak boring ckit.. aku msuk kje kol 8.30 pg blik plak kol 5.30.. xsia2 dpt prtkal kat JPA nie.. klau korang nk kje bek kje kat JPA mmg best r.. awek2 kat cnie cun2 gak.. huhuhuhu.. pape pun aku windu kat mber2 aku kat unisel terutama mber2 silat n mber MTS baru2 nie.. aku sayang korang smue.. k r aku nk wat kje dlu.. pape t aku citer g k.. wasalam...

Thursday, August 13, 2009

Persatuan Silat Seni Gayong Malaysia Unisel...


salam... silat.. pe tue silat??? klau nk taw msuk r silat... hehehehehe.... aku join silat gayong malaysia nie sejak sklah rendah g... msuk sklah mngah aku still join g atas bimbingan cikgu Ibrahim... ble aku msuk Unisel aku teruskan lagi pembelajaran silat aku nie dengan bimbingan abg Zul (SAWA) n cikgu Wn (Kumbang Hitam)... d'orang nie mmg best r klau nk btol2 blajar silat seni gayong d'orang r ptut kte cri..bnyk rhsia2 seni gayong yang dapat kte blajar dari d'orang... cikgu Wan adalah salah sorang anak murid Allahyarham Dato Meor Abdul Rahman pengasas silat seni gayong Malaysia merangkap mahaguru...


mse aku kat Unisel nie banyak aku belajar silat seni gayong malaysia nie kat abg Zul n cikgu Wan... klau traning 2 klau xpengsan xsah... huhuhu... banyak xtiviti yang d'orang wat n krusus-krusus senjata or tangan kosong d'orang ajar... bkn senang nk dapat taw... d'orang nie penting kan seni gayong taw...tue yang best tue... kte leh wat musuh pengsan dengan xperlu nk poyo2 jd kuat... huhuhu... ermmmm lpe lak nk bgtaw knp abg Zul d'pgl sawa cikgu Wan d'pgl Kumbang Hitam... nk taw g blajar ngan d'orang dlu n tnye kat d'orang... hehehehe...


aku salah sorang mantan presiden silat seni gayong Malaysia Unisel taw... xde r banyak xtiviti yang aku wat ckit je... tapi aku dapat nek kan nme gayong kat unisel nie sebagai club top 3 yang xtive n popular kat unisel... bange r plak... huhuhu... latihan kteorang seminggu 2 kali pada ari isnin n khmis kol 9 malam... member silat aku ngan aku ngam de 2 orang zarul n sofi... ble wat demo aku slalu partner ngan zarul... mmg gempak r klau dua2 bdk nie wat demo... spe tengok mmg terangkat n ngeri r... 2 baru d'nmekan seni gayong... selain zarul n sofi de g mber aku yang aku rapt seperti ayu naz fiza nani lin n len2 r... banyak sangat mals nk taip... hehehhe... pape pun aku mmg ske r ngan silat seni gayong Malaysia UNisel nie... abg Zul n Cikgu Wan mmg paling best in the world... ssh nk cari cikgu mcm d'orang taw tok ngaja silat nie t'utame seni gayong...
setakat nie aku nk bgataw tentang silat seni gayong malaysia unisel... klau de t aku update k... otak tengah blank... huhuhuhuhu...

Wednesday, August 12, 2009

MTS JULAI 2009/2010





2 OGOS 2009. Tarikh y sepatutnya pendaftaran bg semua FESI2..... Well.... Aku kan The Boss.. Ooppsss peringatan, bukan SIVAJI THE BOSS ek.. Otai la katakan..... Aku datang lambat time 2.... sampai2 je ngn muka penat coz drive dari Perak, tau2 meeting da abes.... Haa,.... Perot y kelaparan aku isi dulu... 1st thing first... Pas perot kenyang, hati lak panas... Leh lak aku y boleh d kategorikan selaku V.I.P tp xdapat rumah...? Ape kes..... Huh... Tpaksela setinggan kat umah JAMAL..... Pas kemas2 aku pon tido dgn penoh kepenatan...

Sok paginye pas sarapan y xseberapa nk sedap 2, dlm pukul 9, ktorang pon btolak kat Lembah Azween, Kuala Langat.. Dalam 2 jam pjalanan, maka tibalah beta kt destinasi.... Pinggang da sakit, sampai je kami sume menjamu selera sekali ngn Fesi dari Shah Alam.... Kepoyoran y dtunjukkan oleh mereka agak menyakitkan ati jugak la.... Xpe.. Papeon y penting BJ Fesi still the BEST..... aitcheah...

Cam bese la.... Ble da progrm cm ni konform BORING..... byk gle ceramah.. Petang tu lg la BES, ade la aktiviti Treasure Hunt... Da cari2 barang leh lak last check point bg ktorang mkan TELUR MENTAH + SARDIN... Pergh.... naik muntah sekor2... hu4,,... Aku dengan gagahnya pon suap kan 4 sudu dlm mulut.... Tuhan je la tahu... Series xleh lupa.... taubat nk makan lg... Sok petang, pas amek gambar sume Jimbet2 y ada, ktorang btolak balik... Haaah... Lega...

Abes cter Induksi..... sampai kat bahan utama.... MTS... Cm bese la.... Aku y smemangnya berbakat, skali lg HEAD OF TECHNICAL BUREAU... Well.... Abg da ckp.. Start da tugas sbnar aku... Ha.... Terbaek la Sem ni..... 1st time aku handle teknikal ade 2 bunga...... cun2 lak 2... Bukan ape... Pembakar semngat.... Atleast ringan gak tugas aku dlm hal report2 ni....

Prepare week jalan cm bes gak la.... xbyk prob... Pas tu start Oriantasi ble student daftar.... Agak pelik gak la cos Sem panjang student 594 je...... Rekod seh...!!! Tp still ada gak la ikan2..... Hu4... Jual minyak lg la.... Haha...

Tpi ade gak hal2 y bikin aku ni panas.... lg2 Biro AKTIVITI... Aku da pesan anta Chek List awal2 kat aku.... Ingat Pembangunan 2 abah aku punye ke...? mana aku nk amek barang kalau lambat....? Lg 1, aku da provide Walkie talkie pon xreti nk gune... Naik bisu aku rojer pon xjwb... haa....... kena la time post moterm.... Aku sembur sket je tu... kang aku bukak silat kang... Ngan Protokol pon kene... DEGIL SANGAT... Amek skali....

Pas tu part y paling bes time pendaftaran SENIOR.... residen da msuk dewan.. Then kecoh sbb student kne reject dok dlm hostel y bes dorang anta student kat KOTA PUTERI... Dekat la kot nk ulang alik.... Ape punye management.... bek wat hostel kt umah aku kat PERAK tu.... lg xsakit ati... alang2 nk jaoh kan...




Da da..... cukup la ckp y xbes.... skrg y bes lak... eemmmm..... Y bes time MTS kali ni time GENG MTS aku da msuk blek.... haha..... bikin kaco blek la.... xdala boring sngat... leh boli bdk fesi bru..hehehe... dorang de yang rajin de yang malas wat kje... tapi k'banyakan MALAS... opppssss... sowi terpakse ckp sebab dh mmg btol... saya xpandai menipu... huhuhuhuhuhu... aku windu kat mber2 fesi yang senior mcm zarul meor rush bob aween farah sofi anis ayu muz chepah nani tim n yang len2... d'orang r yang paling best n fun... sayang korang smue...